Icre de Fasole

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g boabe uscate de fasole alba;
  • apa;
  • sare;
  • doua cepe;
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora.

Dupa aceea, fasolea se clateste in apa rece intr-o sita, apoi se pune din nou la fiert in alta apa curata, impreuna cu putina sare. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.

Dupa ce boabele au fiert bine si incep sa se zobeasca, se ia cratita de pe foc si se lasa fasolea sa se racoreasca.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Fasolea se da prin robotul de bucatarie, apoi se amesteca cu ceapa si uleiul.
Se serveste rece, intinsa pe paine.

Se poate servi cu rosii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Melci cu unt reteta turceasca

Voua va plac pufoseniile? Se topesc in gura de fragede aceste bunatati din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu...

Melci cu unt reteta turceasca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj