Se taie ceapa marunt si se prajeste in ulei, apoi se adauga ardeiul sau gogosarul taiat cubulete, , dupa vreo 2-3 minute se adauga si rosia decojita si fara seminte. Se lasa pe foc mic pentru 2-3 minute, dupa care se pune in cratita orezul si se amesteca bine punandu-se tot cate putina apa (doar cat sa acopere orezul nu mai mult). Se amesteca mereu si se are grija sa se mai adauge mereu cate putina apa.
Dupa 5 minute dupa ce am pus oreziul se pot adauga cartofii cruzi si taiati cuburele. Se amesteca mereu (tot la 2-3 minute) si se adauga apa pe masura ce scade. In 20 de minute de la adaugarea orezului ghiveciul este gata.
Se mananca asa cum este sau cu castraveti murati si cand nu este post se poate manca garnitura langa friptura. Cine doreste mai poate adauga si putina boia si ciuperci. Eu de regula pun ciuperci dar de data asta nu am avut deci am facut ghiveciul tare simplu
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.