Ghiveci Oltenesc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • rosii coapte
  • ardei copti
  • vinete coapte
  • sare
  • piper
  • ceapa
  • vegeta
  • bulion
  • faina
  • ulei
  • foaie dafin
  • usturoi

Mod de preparare

Se coc pe o plita vinetele ca pentru salata de vinete, se curata de coaja se pun la scurs. Se coc ardei capia si se curata si se pun la scurs. Se coc rosiile si se curata de coaja in apa si se pun intr-un vas cu piper si ulei in ele la macerat.

Se pune ulei la incins pe o plita (in vas de pamint) cu ceapa si usturoiul, se calesc bine de tot. Separat bulionul se amesteca cu o lingura de apa si cu faina pina devine ca o maioneza rosie.
Se adauga in vasul de pamint peste sosul de ceapa si usturoi, vinetele coapte , ardei copti si rosiile coapte si se amesteca usor. Peste acestea se toarna apa ca sa poate fierbe si se lasa la fiert pentru 15 minute.

Se adauga la final sosul cu faina( bulionul). Se adauga foaia de dafin si vegeta dupa gust.
Se serveste rece sau calda, cu carne de curcan sau rata, fiarta sau la cuptor.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.