Garnitura: Varza alba scazuta cu Salata si Ceapa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza alba
  • 1 ceapa
  • 1/2 salata
  • • Condimente: sare, piper, eventual cimbru

Mod de preparare

Se taie varza bucatele (sa se marunteasca cat de cat), fara cotor. Se pune putin ulei intr-o oala mare, si se adauga varza, si ceapa taiata cubulete. Se adauga sare si piper, si se amesteca bine continutul. Se pune la foc cu capac, si se amesteca din cand in cand continutul cu lingura de lemn, pana cand varza devine umeda si incepe sa lase apa. Se taie salata, si se adauga pe cand varza a scazut in volum cu o treime. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lipseasca de fundul oalei.
Pe cand volumul continutului scade sub jumatate din cel initial, se gusta si se ajusteaza cu condimente dupa gust - sare, piper, cimbru.

Nu este necesar sa adaugati apa, deoarece varza alba are destula apa in continut. Daca se aduna prea mult lichid in oala, trebuie scos capacul din cand in cand, ca sa se poata evapora din continut.
Varza scade mult peste jumate din volumul initial, deci nu va sfiiti sa puneti cantitati mari; cat sa puteti amesteca fara sa se verse.
Continutul final poate fi pus in bocane, si servit in alte dati, deoarece se pastreaza la rece si nu-si pierde proprietatile si aroma in timp.


Se poate manca sec, sau cu carne de porc (desi retata bazata pe carne de porc include carnea in modul de preparere, pentru imprastierea aromei de carne).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baigli cu nuca

Este un cozonac pe care il fac de multi ani. Fata de reteta originala las coca mai groasa la intins ca sa iasa rulada mai...

Desert baigli cu nuca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj