Fenicul / fenel Alla Carbonara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 bucati fenel /fenicul
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 1 cescuta lapte
  • 100 gr costita afumata
  • parmigiano
  • pecorino sau cascaval
  • 1 catel usturoi sau 1/2 ceapa
  • ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Fierbeti fenicul in apa cu sare. Taiati in felii nu foarte subtiri. Caliti pe foc cu putin ulei un catel de usturoi (sau ½ ceapa) , adaugati costita afumata taiata cubulete /fasii si rumeniti totul bine.

Bateti oul cu smantana, laptele, sare si putin piper. Amestecati cu costita rumenita. Intr-o tava puneti feliile de fenel una langa alta, deasupra turnati compozitia de ou si costita. Presarati abundant cu branza parmigiano sau cascaval ras. Coaceti in cuptorul incalzit, la o temperatura medie, pana se rumeneste deasupra si oul se intareste.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.