Fasole Frecata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr fasole boabe
  • 3 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 1 buc morcov
  • 1 buc rad patrunjel
  • 2 foi dafin
  • sare
  • boia
  • ulei

Mod de preparare

Alegem fasolea, o spalam si daca nu avem oala minune, e de preferat sa o punem la inmuiat de cu seara in apa rece. Daca avem kukta(oala cu presiune) spalam fasolea si o punem la fiert impreuna cu morcovul, patrunjelul, 1ceapa, 3 catei de usturoi intregi, si 1 lingura sare si 2 foi dafin. In cca 40 minute e bine fiarta.

Se strecoara in asa fel incat zeama in care a fiert fasolea nu se arunca, se scot bucatile de legume cu care le-am fiert. Se pune fasolea intr-un vas si cu un zdrobitor, zdrobim boabele de fasole.

Adaugam la el un pic de zeama cat sa se subtieze un pic si apoi turnam intr-un ciur fasolea zdrobita si incepem cu o lingura de lemn sa frecam fasolea in ciur in asa fel incat sa se pasireze miezul in alt vas si hoaspele sa ramana in ciur. Daca mai e nevoie putem adauga la fasole un pic de zeama sa se poata freca mai bine.

Dupa ce am terminat de frecat fasolea taiem marunt 2 cepe si pisam 2 catei de usturoi. Se pune la incins cca 150 ml ulei si calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam boia dulce (eu am pus 1 lingura ) amestecam bine si punem deasupra fasolea frecata (pasirata) si lasam sa se intrepatrunda bine cu ceapa calita.

Daca vi se pare ca fasolea este prea groasa mai puteti adauga un pic de zeama in care a fiert. Se potriveste de gust cu sare daca mai e nevoie.

Se poate adauga daca doriti si 2 catei de usturoi pisati cu care lasati sa dea una doua clocote.

Se serveste ca mancare de post cu paine proaspata cu muraturi, sau cu ardei copti. Dar la fel de bine se asorteaza si cu carnaciori afumati sau chiftele.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj