Fasole Batuta I

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr fasole uscata
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 4 ceape
  • 1 lg concentrat de legume
  • 2 lg pasta de tomate
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se alege fasolea si se spala bine, apoi se pune la fiert. Dupa cateva clocote se scurge apa si se pune din nou la fiert in alta apa. Peste fasole se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul si pastarnacul ras prin razatoarea mica. Cand e aproape gata se adauga si concentratul de legume. Fasolea se scurge de zeama (numai daca are prea multa) se pune in blender si se mixeaza pana devine o pasta. Se adauga sare (daca e nevoie) si usturoi dupa gust (eu am folosit usturoi praf).

Separat se face sosul (prajeala) din 3 cepe taiate joulien care se prajesc in putin ulei pana se inmoaie bine, se adauga pasta de tomate se sareaza si pipereaza dupa gust.

Pofta buna!
Fasolea batuta se serveste cu prajeala de ceapa pe deasupra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite pizza

Dintre toate retetele incercate la Panini Maker Breville cred ca asta mi-a placut cel mai mult. Si cea cu nuci si miere.

Clatite pizza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj