Falafel - din Naut

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr naut
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita rasa de coriandru macinat
  • 1/2 lingurita de cumin macinat
  • 1 virf de cutit de bicarbonat
  • sare

Mod de preparare

Nautul se pune la inmuiat - boabele care plutesc la suprafata le aruncati de la inceput -pentru circa 24 ore (chiar si mai mult dar nu mai putin). In apa rece care se schimba de multe ori in aceste 24 ore, cam la citeva ore schimbati apa si clatiti bine nautul. Seara schimbati apa inainte sa va duceti la culcare si puneti vasul in frigider sa stea la rece.

Puneti nautul scurs de apa in robot impreuna cu ceapa taiata bucati, legatura de patrunjel spalata si scursa (inclusiv tulpinile patrunjelului) si le mixati bine. Eu am un robot mic deci le-am mixat pe rind intii nautul si apoi restul ingredientelor. Nu trebuie sa mixati nautul ca sa devina o pasta prea fina, trebuie sa ramina si bucati mai maricele.

Amestecati intr-un castron nautul macinat cu ceapa, usturoiul si patrunjelul si adaugati cuminul, coriandrul si sarea dupa gustul vostru si bicarbonatul.

Lasati la rece cca 1 ora si apoi cu mina formati chiftelute cu forma care va place voua, rotunde, plate sau lunguiete. In original se fac plate ca niste nasturei cu o ustensila speciala ca o presa. Eu am preferat sa le dau forma de elipsa asemantoare cu cea a altor chiftele arabesti (kibe) .

Le prajiti in tigaia cu ulei incins la foc mediu spre mare pina se rumenesc.
Serviti dupa cum va place:
- cu iaurt
- pe pat de salata
- cu humus
- cu piinea tipica, salata si sos tahini
- calde sau reci

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj