Dovlecei (Zucchini) Umpluti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr (2 bucati) ) dovlecei /zucchini
  • 6-8 linguri de pesmet
  • 1-2 linguri maghiran uscat
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si se taie marginile (virful si cotorul) dovleceilor. Se taie in 2 pe lungine si cine vrea poate sa ii opareasca (ii scufunda cca 30 secunde in apa clocotita cu sare) eu nu am facut aceasta operatiune.

Se scobesc ca niste barcute si miezul obtinut se macina in robot sau in masina de tocat pina cind obtinem o pasta. Adaugam 2 linguri de ulei, maghirnul sarea si pesmetul si amestecam.

Umplem cojile de dovlecei cu umplutura si le asezam in tava. Varsam ca un fir ulei deasupra in zigzag lasind sa curga (prelinga) si pe tava ulei. Folosim sticla speciala de ulei cu dop prin care curge putin / in fir sau punem degetul la gura sticlei lasind un spatiu mic prin care sa varsam.

Coacem la 180 °c pina cind cojile de dovlecei rezulta moi, intra furculita in ele. Se servesc si reci si calde sunt bune si ca aperitiv si ca fel principal den post sau garnitura inclusiv pregatite acasa pentru un picnik.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.