Dovlecei Umpluti cu Branza I

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 200 gr branza de vaci
  • dulce (sau cas) 100 gr branza sarata
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 2 rosii
  • 1 lingura ulei
  • verdeata (patrunjel, marar, busuioc) sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii trebuie sa fie micuti. Se curata, se taie in 2 pe lung si se scobeste miezul cu o lingura. Se pun la oparit in apa clocotiata cam 5 minute, in functie de marime. Se scot apoi si se pun la scurs. Umplutura se obtine amestecand ingredientele, branza tare se da pe razatoare, astfel incat sa fie o compozitie mai tare.

Se aseaza dovleceii in tava, se umplu cu crema de branza, deasupra puneti felii de rosii si busuioc proaspat, si stropiti cu uiel de masline. Dati la cuptor 15-20 de min, pana simtiti ca dovlecelul e moale.

e o reteta mai dietetica, dar se poate adauga in compozitie si ceapa calita, masline, ciuperci, dupa cum va place. Pofta buna!
Se pot manca si calzi, ca atare sau cu carne de pui sau vita la gratar, dar si reci sunt foarte buni! :)

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...