Dovlecei la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 dovlecei mai mari
  • -500 g amestec de branza de vaci cu telemea
  • -1 legatura de marar verde, tocat marunt
  • -300 g branza de burduf
  • -4- 5 linguri smantana
  • -cascaval sau parmezan ras
  • -sare
  • -piper
  • -unt si pesmet pentru tava
  • Sos bechamel
  • -60 g unt
  • -2 linguri faina
  • -500 ml lapte

Mod de preparare

Ungeti cu unt un vas termorezistent si tapetati-l cu pesmet, inclusiv peretii laterali.
Curatati dovleceii de coaja si seminte, apoi dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari.
Sarati, amestecati, lasati putin in asteptare si stoarceti de zeama.

Separat omogenizati branza de vaci cu telemeaua, ambele pasate bine in prealabil. Inglobati mararul tocat marunt. Turnati in vasul pregatit un strat de dovlecei, unul de amestec de branza si continuati pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de dovlecei.

Separat, caliti faina in untul incins, stingeti cu lapte si fierbeti in continuare, la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Dati deoparte si adaugati imediat branza de burduf, smantana si amestecati energic pana ce acestea sunt topite, omogenizate si devin un sos cremos si fin. Potriviti de sare si piper, dupa gust.

Turnati uniform peste ultimul strat de dovlecei din tava si presarati generos cu cascaval sau parmezan ras. Dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana ce cascavalul este topit si se formeaza deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti cald, alaturi de o salata de rosii.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...