Domino de Cartofi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi
  • unt (margarina)
  • sare grunjoasa (am folosit sare aromatizata cu mustar facuta de mine)
  • boia dulce (facultativ)

Mod de preparare

- curatam cartofii de coaja si ii taiem obtinind o forma paralelipipedica (ca niste mici caramizi) apoi taiem fiecare cartof in felii extrem de subtiri, resturile de cartofi le folositi la alte retete

- asezam cartofii in tava si ii impingem usor cu mina ca sa se aseze oblic, apoi turnam untul topit pe deasupra

- saram si introducem tava in cuptorul deja cald, la foc mediu, verificam cu o scobitoare inainte sa scoatem tava din cuptor, cartofii trebuie sa fie moi in interior si cu o usoara crusta pe deasupra

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...