Curry de Naut cu Pilaf din Conopida

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru curry de naut:
  • 8 linguri ulei nerafinat de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 2 buc ceapa alba tocata marunt
  • 400 g rosii decojite tocate cubulete
  • 1 lingurita pasta de ghimbir proaspat
  • pasta de usturoi din 2 capatani
  • 1 lingura pasta de ardei iute verde
  • ½ lingurita de boia iute afumata
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita coriandru uscat si macinat
  • 1 lingurita chimion uscat si macinat
  • 400 g naut
  • 1 cub (11 g ) legume Alnatura
  • Pentru servire:
  • 1 legatura coriandru proaspat
  • 1 lingurita garam masala
  • Pentru pilaful din conopida:
  • 1 kg Conopida
  • 10 frunze de curry
  • 1 cub (11 g ) legume Alnatura

Mod de preparare

Reteta de curry de naut este din revista Jamie Magazine si este o reteta foarte simpla de curry vegan.

Preparare curry din naut:
Pentru ca nu imi place sa folosesc nautul gata fiert din conserva, am folosit naut uscat in aceasta reteta.

Fierbem 400 g. naut in oala sub presiune.

Incalzim uleiul intr-o cratita la temperatura medie si adaugam semintele de mustar. Cand auzim niste mici pocnituri adaugam ceapa tocata si o prajim pana devine aurie. Adaugam rosiile si fierbem timp de 5 minute. Adaugam ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute verde si celelalte condimente: turmeric, boia iute, coriandru si chimion si continuam fierberea timp de 5 minute.

Adaugam 250 ml din zeama in care a fiert nautul, 1cub de legume si nautul fiert si lasam sa mai fiarba inca 5 minute in cratita acoperita cu capac.

Pentru ca in bucataria indiana curry-ul se serveste deobicei cu orez basmati, va propun sa folositi in loc de orez conopida, care poate si gatita in asa fel incat sa arate ca orezul si sa aiba un gust delicios.

Procesam conopida intr-un robot de bucatarie, pana ajunge la marimea si textura orezului.

Punem la fiert zeama ramasa de la fierberea nautului, mai adaugam apa daca este necesar, adaugam cubul de legume si fierbem. Cand apa a dat in clocot adaugam conopida si frunzele de curry si fierbem la temperatura medie timp de minute. Strecuram zeama si pilaful din conopida este gata.

Punem pe o farfurie cateva linguri de pilaf din conopida, punem deasupra cateva linguri de curry de naut, presaram ¼ lingurita de garam masala si coriadru proaspat tocat. Putem sa mai garnisim cu un ardei iute verde.

Va doresc Pofta Buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.