Curry de Cartofi in Sos de Iaurt

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 cartofi medii (fierti sau copti anterior)
  • 400 ml iaurt simplu
  • 1 chilli rosu/verde
  • 1 lingurita ghimbir proaspat
  • 3 lingurite faina de naut
  • 1 lingurita seminte chimen
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 lingurita Curry pulbere
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana apa
  • sare dupa gust
  • 1 legatura verdeata

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja si taiati-i cubulete. Curatati ghimbirul si ardeiul iute si tocati-le marunt. Pregatiti celelalte ingrediente.

Amestecati iaurtul cu turmeric, coriandru si Curry. Intr-o oala de 2 litri puneti uleiul la incalzit pe foc mic. Cand uleiul e cald (aruncati o samanta de chimen in el si daca pocneste, atunci temperatura este ideala) puneti semintele de chimen, chilli, ghimbir si la scurt timp frunzele de dafin.

Lasati 30 secunde apoi puneti si faina de naut. Nu-l tineti pe foc mai mult de 30 secunde pentru ca se arde. Doar atat cat sa isi schimbe usor culoarea si sa inceapa sa dea niste arome ametitor de placute.

In acest moment turnati iaurtul cu condimentele si amestecati continuu pana incepe sa dea in clocot, pentru ca altfel se branzeste. Mariti focul la mediu. Cand clocoteste, lasati-l 1 minut apoi puneti cartofii taiati cubulete. Amestecati bine. Asteptati pana incepe sa fiarba si turnati apa.

Daca amestecul e prea gros inainte de a pune apa si incepe sa se arda, nu e bine, turnati apa imediat. Lasati sa fiarba pe foc mic, puneti sarea si dupa 5 minute puneti si verdeata, luati de pe foc si lasati sa stea inca 10 minute, timp in care mancarea se mai ingroasa putin.
Serviti cu painite indiene Chapati sau Parathas.

Observatie:
Puteti pune mai multa apa daca va place o mancare mai zemoasa. Luati in considerare faptul ca faina de naut ingroasa mancarea chiar si dupa ce ati luat-o de pe foc. Nu trebuie sa puneti apa in plus toata deodata, puteti s-o turnati cate un pic si sa vedeti cum se comporta mancarea: daca mai cere apa sau nu.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinte ardelenesti cu branza

Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.

Placinte ardelenesti cu branza
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.