Cum se Taie Varza in Felii sau Zdrente

Complexitate
redusa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1. Taiati varza pe jumatate
    Indepartati toate frunzele ingalbenite sau vestejite. Taiati varza pe jumatate prin cotorul dens, printr-o apasare ferma, folosind un cutit de bucatarie. Aveti grija ca multe verze sunt compacte, greu de taiat in doua si mai ales, sa nu se invarta pe blatul de lucru in timp ce faceti aceasta operatiune.

    Pasul 2. Taiati in sferturi
    Asezati jumatatile de varza cu partea taiata in jos si taiati-le pe lungime, prin cotor.

    Pasul 3. Indepartati cotorul
    Asezati un sfert de varza pe tocator cu o fata taiata in jos. Folosind un cutit pentru curatat, indepartat cotorul. Repetati operatiunea si cu celelalte sferturi.

    Pasul 4. Taiati varza in felii sau zdrente
    Taiati fiecare sfert de varza transversal, in felii subtiri, late de circa 6 mm sau cum cere reteta. Folositi-le ca atare sau desfaceti in zdrente.

    Varza se desface in “ zdrente “ despartind foile de varza din feliile subtiri taiate anterior.
    “ Zdrentele “ puteti sa le folositi la gatit sau la salata.

    Altfel de Cozonac cu Nuca

    Pasca traditionala

    Drob de miel

    Parteneri
    Bucataras.RO

    Desert prajitura cu mere si nuci

    Această rețetă delicioasă îmi aduce aminte de bunicuța mea dragă, care ne făcea un chec cu mere si nuci absolut...

    Desert prajitura cu mere si nuci
    Culinar.RO

    Oua vopsite in foi de ceapa

    Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

    Oua vopsite in foi de ceapa
    Gustos.RO

    Drob de miel in foietaj

    Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

    Drob de miel in foietaj