Cum se Curata Usturoiul Uscat

Complexitate
redusa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Desprindeti rapid cateii de usturoi: fixati lama cutitului deasupra capatanei de usturoi si exercitati o apasare ferma cu mana.
    Puneti cate un catel de usturoi pe un tacator.

    Asezati peste el un cutit cu lama mai lata.

    Apasati cu mana partea plata a cutitului ca si cand ati dori sa striviti usturoiul sau loviti cu podul palmei peste lama cutitului; in felul acesta se rupe si se slabeste putin pielita ce inveleste fiecare catel de usturoi.

    Coaja catelului de usturoi se va desface aproape singura si va fi foarte usor de curatat.
    Prindeti pielita cu degetele, trageti de ea si aruncati-o.
    Folositi cateii de usturoi curatati dupa cum cere reteta.
    Daca aveti mai mult timp la dispozitie si nu va trebuie usturoiul imediat la gatit, atunci il puteti lasa in apa calda cateva minute. Pielita se va desprinde de usturoi.

    Prajitura cu caise si lapte de cocos

    Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

    Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

    Cartofi Noi Umpluti, Pane

    Parteneri
    Bucataras.RO

    Prajitura Ole

    Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

    Prajitura Ole
    Culinar.RO

    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

    Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

    Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
    Gustos.RO

    Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

    Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

    Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti