Desprindeti rapid cateii de usturoi: fixati lama cutitului deasupra capatanei de usturoi si exercitati o apasare ferma cu mana.
Puneti cate un catel de usturoi pe un tacator.
Asezati peste el un cutit cu lama mai lata.
Apasati cu mana partea plata a cutitului ca si cand ati dori sa striviti usturoiul sau loviti cu podul palmei peste lama cutitului; in felul acesta se rupe si se slabeste putin pielita ce inveleste fiecare catel de usturoi.
Coaja catelului de usturoi se va desface aproape singura si va fi foarte usor de curatat.
Prindeti pielita cu degetele, trageti de ea si aruncati-o.
Folositi cateii de usturoi curatati dupa cum cere reteta.
Daca aveti mai mult timp la dispozitie si nu va trebuie usturoiul imediat la gatit, atunci il puteti lasa in apa calda cateva minute. Pielita se va desprinde de usturoi.
De cele mai multe ori, cand prepar fasole( boabe), fac intai ciorba, iar a doua zi, dupa ce mancam zeama, transform ce ramane...
Ciorba de fasole cu afumatura de porcEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj