Cum se Curata Ardeii Iuti si se Taie Fasii sau Cubulete

Complexitate
redusa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1: Taiati ardeii iuti in sferturi pe lungime

    Taiati capatul cu codita al ardeiului iute.
    Sectionati-l in jumatate, pe lungime, apoi in sferturi, taind fiecare jumatate in doua.

    Pasul 2: Indepartati nervurile si semintele

    Taiati nervurile din fiecare sfert si indepartati semintele, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Acestea contin cantitatea cea mai mare de capsaicina care face ca ardeiul sa fie iute; daca le indepartati atenuati mare parte din iutime.

    Pasul 3: Taiati sferturile in fasii

    Asezati sferturile cu fata taiata in sus, pe un tocator. Taiati fasii inguste de aproximativ 3 mm. Folositi-le ca atare sau taiati cubulete.

    Pasul 4: Taiati cubulete

    Alaturati fasiile si taiati-le transversal in bucati de 3- 4 mm.
    Folositi-le ca atare sau maruntiti cubuletele.

    Pasul 5: Maruntiti cubuletele
    Prindeti cutitul de maner cu o mana, iar varful degetelor de la cealalta mana puneti-o pe varful cutitului. Leganati lama cutitului inainte si inapoi peste cubuletele de ardei, varful cutitului ramanand aproximativ in acelasi loc, iar partea cu maner, mutand-o usor spre dreapta si stanga, pana ce sunt tocate.

    Adunati mereu ardeiul tocat intr-o gramajoara, curatati bucatelele de pe cutit si adaugandu-le la gramada. Continuati sa tocati, leganand cutitul pana ce cubuletele de ardei sunt maruntite si foarte fine.
    Pentru toate operatiunile cu ardei iute folositi o manusa de latex de unica folosinta, pe mana care atinge ardeiul iute pentru a preveni iritatiile care pot aparea de la uleiurile sale tari.
    Aveti grija sa nu perforati manusa.

    Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

    Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

    Salata Caprese - simpla si delicioasa

    O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

    Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

    Parteneri
    Bucataras.RO

    Supa crema de dovlecei si rosii

     Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

    Supa crema de dovlecei si rosii
    Culinar.RO

    Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

    Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

    Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
    Gustos.RO

    Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

    Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

    Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.