Cum se Coc si se Decojesc Ardeii

Complexitate
redusa

Ingrediente

    Mod de preparare

    1/ Puneti folie de aluminiu pe o tava de copt
    Alegeti o tava de copt cu margini si imbracati-o, inclusiv marginile, cu folie de aluminiu.
    Asezati ardeii spalati si zvantati in tava, unii langa altii.

    2/ Coaceti ardeii
    Puneti tava cu ardei in cuptorul preancalzit, cat mai aproape de sursa de caldura si coaceti la foc potrivit pana ce pielita de la ardei se arde usor si se desprinde din loc in loc. Intoarceti ardeii pe toate partile cu ajutorul unor clesti. In aproximativ 15 min ardeii ar trebui sa fie copti.

    3/ Raciti ardeii intr-o punga de hartie sau de plastic ori intr-un vas cu capac

    Transferati ardeii copti intr-o punga de hartie sau de plastic si legati-o usor. Daca folositi un vas, puneti capacul pe el. Lasati asa pana se racesc. Puteti sa-i sarati pe fiecare, pe toate fetele, inainte de ai introduce in punga sau vas.

    In timp ce se racesc, ardeii se aburesc, ceea ce face decojirea mai usoara.

    4/ Decojiti
    Dupa circa 10 min, ardeii sunt raciti. Scoateti-i pe rand din punga sau vas si decojiti-i cu degetele, indepartand toata pielita arsa.

    Folositi-i dupa cum cere reteta.

    Altfel de Cozonac cu Nuca

    Pasca traditionala

    Drob de miel

    Parteneri
    Bucataras.RO

    Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

    In urma cu 29 de ani ne-am hotarat sa zicem un mare DA.Chiar daca nu stiam ce ne asteapta am pornit impreuna pe acelasi drum...

    Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata
    Culinar.RO

    Oua vopsite in foi de ceapa

    Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

    Oua vopsite in foi de ceapa
    Gustos.RO

    Drob de miel in foietaj

    Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

    Drob de miel in foietaj