Crochete de Vinete

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 vinete
  • -1 oua
  • -3 linguri branza rasa
  • -10 linguri pesmet
  • -2 linguri ulei
  • -patrunjel verde
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Vinetele se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. Cuburile de vinete, se pun intr-o strecuratoare, se sareaza si se lasa la inmuiat putin. Intre timp, pana se inmoaie cuburile de vinete, se pune o oala cu apa, la foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, cuburile de vinete se baga sub un jet de apa, dupa care se pun la fiert, pt 5-7 minute, pana cand sunt moi. Fierte, se scurg de apa.

Apoi, se zdrobesc cu furculita. Frunzele de patrunjel se spala, se toc si se pun peste piureul de vinete. Se mai adauga 5 linguri de pesmet, lingurile de branza rasa, oul, sare si piper si se amesteca. Cu mana se ia din compozitie si se formeaza crochetele. Fiecare crocheta se da prin pesmet.

Intr-o tava se pune hartie de copt si 2 linguri de ulei, cu care se unge bine hartia de copt. Crochetele se aranjeaza in tava. Tava se da la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la 180 grade.

Se servesc caldute sau chiar reci!

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...