Conopida Piure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida mai micuta
  • 3-4 linguri de iaurt grecesc (sau orice iaurt mai gros)
  • 2-3 linguri de unt
  • 1 lingura smantana groasa
  • sare si piper dupa gust
  • parmesan ras
  • dupa gust (eu am pus circa jumatate de cana de 200 ml)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi (sau unul daca nu va place gust pronuntat)

Mod de preparare

Conopida se curata de cotoare si de frunze dupa care se desface in buchetele.

Asezam buchetelele intr-un vas cu apa rece si spalam bine de tot.

Pregatim steamer-ul (daca nu avem aparatul, pregatim un vas cu apa peste care asezam un strecurator metalic in care asezam conopida, acoperim cu hartie de copt peste care asezam si folie de aluminiu, inchidem pe cat putem de bine ca sa nu iasa aburul pe dinafara) , punem in aparat apa exact cat trebuie, asezam in cosul aparatului buchetelele de conopida, punem capacul si lasam sa se fiarba la abur pana sant gata.

Intre timp curatam ceapa si usturoiul.
Cand conopida este gata o punem intr-un vas (sau food processor) impreuna cu untul, iaurtul, smantana, parmesanul, ceapa si usturoi, sare, piper si cu mixerul plonjor/food processor transformam in piure totul.

Se aromeaza dupa dorinta cu patrunjel/rozmarin/busuioc/cimbru, depinde de gust.

Eu am folosit rozmarinul.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Inghetata de vanilie (reteta video)

Inghetata de vanilie este cea mai iubita si mai populara inghetata din lume. Se gaseste in multe forme, impreuna cu alte...

Inghetata de vanilie (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj