Conopida la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg conopida
  • 150 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • un paharel lapte
  • sare
  • piper
  • 4 linguri cascaval ras sau telemea rasa

Mod de preparare

Conopida se rupe in buchetele, se spala si se lasa o jumatate de ora intr-o cratita cu apa calduta si sare. Apoi, se pun buchetelele la fiert in apa clocotita, se sareaza daca mai este nevoie (conopida a absorbit deja sare) si se adauga laptele.

Dupa ce a fiert, se scot si se aseaza intr-un vas yena, uns bine cu unt. Pesmetul se caleste usor in jumatate din cantitatea de unt, dupa care se presara peste conopida impreuna cu branza rasa.

Se da la cuptor timp de aprox. 15 minute.
Inainte de a se servi se pune peste conopida si untul ramas, topit la foc iute.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi

An de an pregătesc această delicioasă pastă de jumări cu ceapă și usturoi, din jumările care mai rămân după...

Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.