Conopida cu naut si sos de rosii

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-400 g conopida
  • 1/2 conserva naut
  • 1/2 cutie rosii in bulion
  • 2 morcov mare
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 lg ulei
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pui conopida desfacuta buchetele la fiert.
Razi morcovul, tai ardeiul suvite scurte si subtiri si le pui la calit 2-3 minute in 2 linguri de ulei.
Pui peste ele rosiile (le pasam cu o furculita daca folosim rosii in bulion), adaugi sare si piper, dupa gust, si lasi sa fiarba cca. 5 minute. La sfarsit, adaugi putin patrunjel tocat.
Pui conopida fiarta si nautul intr-un vas care merge la cuptor si torni peste ele sosul de rosii.
Dai la cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru circa 25-30 de minute.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura marocana de berbecut

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce....

Friptura marocana de berbecut
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure