Conopida cu Ciuperci la Cuptor #1

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc de conopida
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • feliate
  • 100 gr unt
  • pesmet ptr tava
  • ulei de masline
  • marar
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mai maricica
  • cascaval (eu am pus cheddar)
  • 6-8 linguri de smantana

Mod de preparare

Conopida se spala, se curata de codite si frunze, se desparte in buchetele. Se pun in apa cu sare si se fierb aprox 15 minute. Intre timp, se ia un servetel absorbant, se impregneaza cu ulei si se unge tava cu el dupa care se presara pesmet. Se pune deoparte. Ciupercile, se spala, se feliaza, se aseaza separat, ceapa se curata se toaca marunt si se prajeste intr-o tigaie in cateva linguri de ulei de masline (2-3 linguri). Se adauga ciupercile peste ceapa si se condimenteaza cu sare, piper si marar. Se amesteca intruna in ele pana se va evapora toata apa care au lasat-o.

Dupa ce conopida este fiarta, se scoate din apa, se scurge bine de tot, se aseaza intr-un strat in tava pregatita. Peste conopida se pun feliute de unt, apoi ciupercile, pesmet, feliute de unt, cateva linguri de smantana si se da la cuptor cam 10-15 minute, se scoate, se pune cascavalul ras deasupra si se mai da la cuptor pana se topeste branza.

Se serveste ca atare (ptr cei vegetarieni) sau langa o friptura de porc

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.