- Ciupercile se taie bucati mari.
- Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele.
- Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
- Uleiul se pune intr-o tigaie cu diametru mare. Cand uleiul este fierbinte se adauga untul.
- Se adauga ciupercile si se prajesc usor timp de 5 minute, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
- Se adauga ceapa si usturoiul pregatite anterior. Se lasa la foc moderat timp de aproximativ 5 minute, amestecand continuu.
- Se adauga 125 ml din smantana pentru gatit pregatita si apoi vinul, amestecand usor. Se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.
- Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3 minute si se completeaza cu smantana ramasa.
- Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se adauga amestecului pregatit. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 minut.
- Se serveste cu toast de paine integrala.
- Ingredientele sunt necesare pentru 4 portii.
- Untul aromat poate fi preparat in casa. Reteta o puteti gasi in cartea de bucate rc (este o reteta postata de pupi la categoria aperitive - Unt de casa / Unt cu rozmarin).
Se apropie ora pranzului si m-am gandit sa va aduc o reteta simpla si gustoasa . Mararul este din plin in aceasta perioada si...
Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de mararO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura