Ciuperci Pleurotus in Vin Alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g ciuperci pleurotus
  • - 3 cepe verzi
  • - 2 catei de usturoi de marime medie
  • - 1 lingura cu ulei de masline
  • - 20 g unt cu verdeata si usturoi (cu continut scazut de grasime)
  • - 150 ml smantana 15 % pentru gatit (creme cuisine)
  • - 100 ml vin alb sec
  • - 3 fire de patrunjel
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde, negru si boia

Mod de preparare

- Ciupercile se taie bucati mari.
- Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele.
- Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.

- Uleiul se pune intr-o tigaie cu diametru mare. Cand uleiul este fierbinte se adauga untul.
- Se adauga ciupercile si se prajesc usor timp de 5 minute, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
- Se adauga ceapa si usturoiul pregatite anterior. Se lasa la foc moderat timp de aproximativ 5 minute, amestecand continuu.

- Se adauga 125 ml din smantana pentru gatit pregatita si apoi vinul, amestecand usor. Se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.
- Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3 minute si se completeaza cu smantana ramasa.

- Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se adauga amestecului pregatit. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 minut.
- Se serveste cu toast de paine integrala.
- Ingredientele sunt necesare pentru 4 portii.

- Untul aromat poate fi preparat in casa. Reteta o puteti gasi in cartea de bucate rc (este o reteta postata de pupi la categoria aperitive - Unt de casa / Unt cu rozmarin).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu ceapa si ciuperci

Am promis cuiva ca am sa postez aceasta reteta si trebuia sa ma tin de cuvant. Este foarte buna si merita sa o incercati. E...

Placinta cu ceapa si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj