Ciuperci in sos de rosii picant - de post

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 lg ulei
  • 1 ceapa mare alba
  • 300 ml suc de rosii/bulion
  • 1-2 lgt pasta chilli (dupa gust)
  • sare dupa gust
  • 1 cana orez
  • 1 buc ceapa
  • 2 lg ulei
  • 1/2 conserva porumb dulce
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se curata. Se lasa la scurs, apoi se taie in felii.

Ceapa se curata si se taie marunt.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se lasa sa se caleasca dupa care se pun ciupercile taiate felii. Se lasa impreuna la calit, se adauga putina sare, se amesteca si se acopera cratita cu un capac. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga sucul de rosii/bulionul, se pune si pasta chilli si se lasa sa fiarba in continuare. In functie de cat de mult sos dorim, mai adaugam sau lasam sa scada sosul.

Intre timp se curata orezul si se clateste in mai multe ape. Ceapa se pune la calit in ulei, apoi se adauga orezul. Se toarna 3 cani de apa, se sareaza dupa gust si se lasa sa fiarba. Cand este aproape gata, se adauga porumbul si se lasa la fiert pana este gata orezul.

Se serveste tocanita de ciuperci garnisita cu orez.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

In urma cu 29 de ani ne-am hotarat sa zicem un mare DA.Chiar daca nu stiam ce ne asteapta am pornit impreuna pe acelasi drum...

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj