Ciuperci in sos de rosii picant - de post

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 lg ulei
  • 1 ceapa mare alba
  • 300 ml suc de rosii/bulion
  • 1-2 lgt pasta chilli (dupa gust)
  • sare dupa gust
  • 1 cana orez
  • 1 buc ceapa
  • 2 lg ulei
  • 1/2 conserva porumb dulce
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se curata. Se lasa la scurs, apoi se taie in felii.

Ceapa se curata si se taie marunt.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se lasa sa se caleasca dupa care se pun ciupercile taiate felii. Se lasa impreuna la calit, se adauga putina sare, se amesteca si se acopera cratita cu un capac. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga sucul de rosii/bulionul, se pune si pasta chilli si se lasa sa fiarba in continuare. In functie de cat de mult sos dorim, mai adaugam sau lasam sa scada sosul.

Intre timp se curata orezul si se clateste in mai multe ape. Ceapa se pune la calit in ulei, apoi se adauga orezul. Se toarna 3 cani de apa, se sareaza dupa gust si se lasa sa fiarba. Cand este aproape gata, se adauga porumbul si se lasa la fiert pana este gata orezul.

Se serveste tocanita de ciuperci garnisita cu orez.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...