Ciuperci Gratinate cu Crutoane de Paine si Cascaval

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -150 g ceapa, taiata solzisori
  • -2- 3 linguri ulei
  • -500 g ciuperci pleurotus / champignon / iutari / sau combinatie intre ele, curatate si feliate
  • -150- 200 g smantana + extra, pentru servit ( optional)
  • -75 ml supa de pui / legume sau apa
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -250 g paine de secara sau simpla, feliata
  • -100 g unt cu verdeata sau simplu
  • -200 g cascaval afumat sau simplu, ras
  • -patrunjel verde, tocat marunt, optional

Mod de preparare

Caliti ceapa in uleiul incins.
Adaugati ciupercile feliate si lasati pe foc inca 8- 10 min, amestecand des sau pana ce ciupercile sunt facute si zeama lasata de acestea este scazuta.
Puneti smantana, supa / apa si lasati sa dea cateva clocote (2- 3 min).
Condimentati cu sare, piper, dupa gust, dati deoparte si lasati sa se raceasca.
Intre timp, prajiti feliile de paine la toast.
Ungeti-le cu unt pe ambele parti si taiati-le cubulete.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt, pe cat posibil intr-un singur strat.
Presarati uniform ½ din cantitatea de cascaval ras.
Puneti in strat amestecul cu ciuperci si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 10- 15 min, la 200 grade sau pana ce cascavalul este topit si frumos rumenit.
Scoateti vasul din cuptor si presarati deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt (optional).

Serviti cat este calda, portionata. Puteti adauga deasupra 1 lingura de smantana (optional)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale cu ciuperci de post

Sunt cele mai bune sarmale ever....

Sarmale cu ciuperci de post
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj