Chiftelute-papanasi Din Legume, cu Sos Special Din Iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chiftelutele-papanasi:
  • -1 ceapa
  • -1-2 catei de usturoi
  • -1 ardei iute rosu
  • -6 linguri ulei
  • -250 ml supa de legume
  • -75 g gris
  • -2 oua
  • -250 g morcovi
  • -250 g dovlecei
  • -sare
  • -piper
  • -pesmet
  • daca va fi nevoie
  • -ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • -1 legatura ceapa verde
  • -1 catel de usturoi
  • -3 linguri maioneza
  • -100 g iaurt gros
  • -1 lingurita mustar
  • -2 lingurite zeama de lamiae
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Incingeti 1 lingura de ulei si caliti ceapa, usturoiul si ardeiul iute, tocate.
Turnati supa si dati in clocot.
Turnati in ploaie grisul si inglobati-l amestecand continuu, apoi acoperiti vasul si lasati sa fiarba inabusit, la foc mijlociu spre mic, circa 5 min.
Luati de pe foc, lasati sa se raceasca si inglobati ouale, pe rand, amestecand energic.

Acum este momentul sa pregatim sosul, astfel:
Amestecati maioneza, iaurtul cu sucul de lamaie, mustarul, rondelele de ceapa verde si usturoiul tocat.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Ornati functie de imaginatie.
Dati la rece, la frigider, cel putin 30 min.

Separat, radeti morcovii si dovleceii pe razatoarea cu ochiuri mari.
Inglobati morcovii in 1/2 compozitie de gris, iar dovleceii in cealalta jumatate.
Daca mai este nevoie, adaugati putin pesmet, astfel incat sa obtineti un amestec care sa se poata modela, dar nu exagerat de tare.
Condimentati ambele compozitii cu sare si piper, dupa gust si modelati papanasii de marimea unor chiftelute.
Prajiti-i in restul de ulei incins, pe ambele parti, la foc mijlociu, pana sunt facuti si sunt rumeniti frumos.
Serviti-i calzi cu sos special de iaurt si salata de sezon.

Papanasii-chiftelute cruzi, neprajiti, se pot pastra la congelator.
Cand aveti nevoie, ii scoateti si fara sa-i decongelati, ii prajiti in ulei incins.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Orez cu lapte si sos de capsuni

Un desert delicios pentru copii si nu numai! 

Orez cu lapte si sos de capsuni
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.