Chiftelute Indiene din Legume

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru coca:
  • -200 g faina neagra
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 lingurita turmeric
  • -1 lingurita chimion praf
  • -100 ml apa
  • Pentru chiftelute:
  • -500- 700 g vinete mai mici
  • -1 dovlecel mic
  • -500 g ciuperci proaspete
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1/2 ardei iute, curatat de seminte si vinisoare, tocat marunt, optional
  • -1 lingura turmeric
  • -1/4 lingurita boia iute de ardei
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 lingurita piper, proaspat macinat
  • -100 ml apa
  • -3 linguri ulei de porumb
  • -ulei pentru prajit (de palmier)

Mod de preparare

Pregatiti coca intr-un bol mai mare omogenizand bine faina cu sarea, turmericul si chimionul.
Adaugati cate putina apa, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase, pana cand devine o coca curgatoare, putin mai groasa ca cea de clatite. Dati deoparte.

Feliati ciupercile si taiati vinetele si dovlecelul in cubulete mici. Puneti-le laolalta, presarati peste ele turmericul, boiaua, sarea, piperul, ardeiul iute (optional) si amestecati bine.
Separat, caliti la foc mic ceapa in uleiul incins, pana se aureste frumos.

Turnati amestecul cu vinete, dovlecei si ciuperci, acoperiti cu un capac apoi, lasati la foc potrivit pana se inmoaie putin legumele (aproximativ 5 min). Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Omogenizati cu coca pregatita anterior.

Puneti o tigaie adanca pe foc si turnati o cantitate generoasa de ulei. Incingeti bine.
Luati cate 1 lingura din compozitia cu legume si coca, puneti gramajoare in tigaie si prajiti uniform, pe ambele fete, pana se rumenesc frumos.

Transferati-le la scurs intr-o strecuratoare sau pe servetele absorbante apoi, pastrati-le la cald pana ce sunt toate gata.

Serviti-le cat sunt calde, simple sau alaturand o salata de rosii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu dulceata de visine

Din nou am ales să pregătesc un desert foarte simplu, asta şi pentru că azi urma să mai pregătesc ceva. Până la...

Rulada cu dulceata de visine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj