Chiftele de cartofi cu bureti

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 borcan 800 gr cu ghebe in sare
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 10 foi de usturoi verde
  • 4-5 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii.
Dupa ce s-au desarat, le scurgem de apa, le lasam la racorit si le trecem prin masina de tocat sau prin robot dar nu le facem pasta.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii trecem prin razatoarea mare.
Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mica, iar ceapa o curatam si o tocam marunt, marunt.
Cateii de usturoi ii curatam, ii pisam, iar foile de usturoi verde le spalam si le tocam.
Toate aceste ingrediente le amestecam intr-un bol, dam gust cu sare, piper, iar la final adaugam faina si mararul verde tocat.
Punem ulei intr-o tigaie la incins, formam chiftelutele mici si mai plate, nu foarte groase ca sa se prajeasca bine si sa nu suga foarte mult ulei.
Le rumenim pe ambele parti, le scoatem pe un platou in care punem servetele de bucatarie. Singura problema este ca in tinpul prajirii cam sare uleiul :D
Le lasam sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.