Busecca Matta (Omleta cu Sos de Rosii si Salvie)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2-3 linguri cu pesmet (optional)
  • frunze de salvie
  • lapte (sau apa)
  • parmezan ras
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • o cutie de 800 gr rosii decojite in suc de rosii
  • ceapa
  • morcov si telina tocate marunt (circa 1 lingura din fiecare)
  • 1 lingura cu ulei
  • sare

Mod de preparare

Am pus la foc intr-o cratita uleiul cu rosiile si sucul lor, ceapa, morcovul si telina, am lasat sa fiarba la foc mediu acoperit cu capac si mai spre sfirsit acoperit doar cu o sita ca sa nu stropeasca, dar sa fiarba totusi descoperit pina cind sosul s-a ingrosat.

In acest timp am batut ouale cu putin lapte (cit sa rup nervul) si am adaugat sare, piper, citeva frunze de salvie tocate si pesmetul.

Am prajit o singura omleta intr-o tigaie foarte mare (cred ca are 32 cm) dar puteti face mai multe omlete mici si cind s-a racit am taiat-o in fisii exact cum ati taia burta fiarta.

Cind sosul era gata (in 20 minute a fost gata totul) am amestecat intr-un castron sosul cu omleta taiata cu brinza rasa si cu frunzele de salvie rupte putin sau lasate intregi.

Lasati sa se raceasca putin si deci sa se amestece gusturile si serviti cu brinza rasa deasupra.
O reteta traditionala in Lombardia (regiunea cu capitala la Milano) are mici diferente in ce priveste planta aromatica si se numeste Busecca matta, unde matta in bucatarie se foloseste cu sensul de falsa, care te pacaleste iar busecca este burta in stil milanez sau ca la Varese (büseca in dialect) .

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa