Burger cu Legume si Pasta Korma

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru korma:
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingurita seminte de mustar negru
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de arahide
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1 ardei iute verde (scoateti semintele si membranele)
  • 1 lingura sos de rosii
  • 10 g ghimbir proaspat
  • 5-6 migdale sau o lingura migdale bucati/felii
  • Pentru burgeri:
  • 1 vanata taiata felii (de aproximativ 0 5 cm)
  • 40 g unt nesarat
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1 dovlecel razalit (de aproximativ 150 g)
  • 4 morcovi razaliti fin
  • 1 lingura unt de arahide (preferabil de casa)
  • 1 ou ecologic
  • 100 g pesmet
  • sare si piper proaspat macinat
  • pasta korma
  • Pentru avocado (optional)
  • 1 avocado
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • sucul de la o 1/2 de limeta
  • sare si piper proaspat macinat
  • un praf mic de chili cayenne
  • 1 lingura ulei de arahide sau alune de padure

Mod de preparare

Puneti semintele de coriandru intr-o tigaie si prajiti 1-2 minute apoi transferati-le intr-un mojar si zdrobiti-le. Intr-un blender puneti restul de ingrediente pentru korma si pulsati pana cand obtineti o pasta. Puneti-le intr-un bol si amestecati-le cu mirodeniile zdrobite din mojar. Lasati apoi deoparte.

Puneti putina sare de mare fina pe ambele parti ale feliilor de vanata si lasati-le deoparte pe o farfurie.
Caliti ceapa in unt intr-o tigaie de inox sau fier la foc mic 20 de minute. Adaugati morcovii si dovlecelul si mai lasati 10 minute.

Transferati legumele calite intr-un bol. Stergeti cu un servetel de bucatarie sarea si apa lasata de pe feliile de vanata. Taiati apoi acestea in bucati foarte mici dupa care caliti in tigaie cu 2 linguri de ulei de masline timp de 5 minute.

Puneti in bol bucatile de vanata peste celelalte legume calite si amestecati putin pentru ca acestea sa se raceasca. Adaugati pasta korma, untul de arahide, pesmetul, oul, un praf de sare si piper apoi amestecati.

In mojar puneti ingredientele pentru avocado si pisati acestea pana le zdrobiti si obtineti o pasta dupa care lasati deoparte.

In tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline. Impartiti amestecul pentru burgeri in 8 apoi formati acestea. Prajiti in ulei de masline la foc mic pe ambele parti dupa plac. Inainte de a intoarce burgerii ungeti putin deasupra cu ulei de masline. Optional serviti acestia cu pasta de avocado deasupra sau cu sosul preferat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Lava cake

Un desert rapid, pe care il puteti pregati pe caldurile astea ca nu trebuie sa stati mult timp pe langa aragaz sau cand aveti...

Lava cake
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj