Budinca De Primavara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g urda sarata
  • 50g branza dulce de vaci
  • 200ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • 5 oua
  • 150 ml smantana
  • o gramajoara ierburi de sezon ( spanac, loboda, macris, salata verde, ceapa verde)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele, untul si sarea. Cand laptele clocoteste, adaugati faina amestecand mereu, pt. a nu se forma cocoloase. Luati vasul de pe foc, lasati compozitia 10 minute la racit si apoi adaugati urda ( eu am pus telemea ca nu am avut urda) si branza rase, ouale batute putin, ierburile tocate fin si smantana.

Puneti compozitia in castronele ( doua sau patru, nu in forme asa mici cum le-am pus eu pt. ca dupa coacere se lasa si nu prea mai ramane miez) unse cu unt si si tapetate cu pesmet. Le dati la cuptor pt. aproximativ 45min la foc mic. ( sau asezati castroanele intr-un vas mai mare cu apa, la bain-marie, la fiert, la foc potrivit. )

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.