Budinca de macaroane cu legume in foaie de aluat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr macaroane
  • 150 gr cascaval ras ( de post)
  • 1 morcav taiat cubulete
  • 1 albitura taiata cubulete
  • 1 ardei gras taiat marunt
  • 2 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 3-4 linguri suc de rosii mai gros
  • sare, piper, coriandru, oregan
  • Sos alb:
  • 1-2 linguri ulei
  • 2-3 linguri faina
  • 250-300ml supa de legume
  • Foaie de aluat:
  • 150gr faina, sare, apa

Mod de preparare

Facem sosul alb, care trebuie sa fie neted, fara cocoloase.
Intr-o tigaie calim legumele 3-4 min.cu cateii de usturoi, pe care apoi ii aruncam.

Fierbem macaroanele in apa cu sare, le scurgem.

Amestecam legumele, macaroamele cu sosul alb, adaugam condimentele, potrivim de sare si piper.

Pregatim foaia de aluat din faina+apa+sare.

Ungem un vas care merge la cuptor.
Intindem o foaie subtire , care sa imbrace forma unsa si sa depaseasca si marginile.

Punem compozitia de macaroane si legume, jumatate din cascavalul ras, acoperim cu cu foaia ce a depasit marginile formei, ungem cu sucul de rosii si presaram cascavalul ramas.

Se pune la cuptor ( incalzit in prealabil), pentru 25-30min. la foc potrivit.

Se lasa sa se raceasca putin apoi se portioneaza, dupa preferinta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mere coapte cu inghetata

Merele coapte sunt un desert foarte simplu de facut, iar pe mine ma duce intotdeauna cu gandul la toamna, la inceputul...

Desert mere coapte cu inghetata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.