Bok Choy cu Ridichi

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 portii (este servita ca garnitura, dar merge foarte bine si se sine statatoare) :
  • 1 capatana de bok choy
  • 50 gr unt (eu am pus unt cu rosmarin)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 12 ridichi (am avut vreo 15)
  • 1 ceapa salota (am pus ceapa verde)
  • 1 lingurita de lemon-pepper (piper cu granule de lamaie eu am pus simplu)
  • 3/4 lingurita de sare (eu am pus mai mult)
  • am adaugat (optional) 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras ceva mai dulce

Mod de preparare

Se taie si se arunca radacina de la bok choy (eu am folosit-o ca si decor pe farfurie) lasand doar frunzele si tulpinile. Se taie frunzele de pe tulpini. Se vor taia in fasii de 2 cm latime si tulpinile se vor taia in bucati de 1. 5 cm.

Intr-o tigaie mai mare se pune untul la topit si uleiul de masline, se adauga tulpinile de bok choy taiate si se prajesc pentru circa 5 minute. Se adauga apoi ridichile feliate mai grosut, ceapa, ardei si usturoi daca folositi, piperul, sarea si frunzele de varza. Se mai tine pe foc 3 minute sau pana sant suficient de calde ...

Se serveste langa un gratar, un paste la gratar sau pur si simplu asa cum este alaturi de paine prajita si de un vin bun.

Imi permit sa fac o observatie ... eu am pus usturoi in mancare si sincer nu cred ca mi-ar fi placut fara el ... ii da o savoare deosebita ... deci daca doriti sa incercati parerea mea este sa puneti si usturoi ... si sa nu stai la povesti la telefon cu prietenele si sa lasati mancarea dupa ce ati pus ridichile in tigaie mai mult de 2-3 minute ca patiti ca mine ... se decoloreaza coaja lor.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

 "Culori de toamnă în bucate." Eu ador prăjiturile cu mere. De această dată am pregătit o...

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj