Cum se fierbe porumbul boabe - mancare tradtionala romeneasca
Mai gasim si in zilele noastre in zona Bucovinei si a Banatului dar si in alte zone mai retrase porumbul alb, vechi ca soi pastrat de generatii intregi cu sacrificii mari. Nu este atat de productiv precum hibridul care a invadat teritoriul romanesc cu ajutorul curierilor diplomatici ai regimului comunist.
Sa revenim la porumbul nostru alb, taranesc, care este aproape pe cale de disparitie. Dejdeocam boabele de pe ciocalau si le punem la umflat de cu seara si pana a doua zi, urmand sa le fierbem cam la aproape trei ore, ingaduitori cu focul de sub oala.
Avem grija sa punem la fiert apa de trei ori cate boabe, pentru a se umfla in voie, a se desface si a inflori bobul de porumb. 2 cepe le aurim bine la tigaie, taiate marunt, iar in momentul final saram dupa gust dupa ce am adaugat ceapa aurita si am omogenizat toata tocmeala din ceaun.
Este o reteta de post o reteta pe care astazi o gasim ridiculizata sub diferite forme, toate pline pana la refuz de e-uri care mai de care mai toxice.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.