Bame cu perje uscate

Portii
2
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru două porţii:
  • • 1 praz
  • • 2 linguri de ulei de măsline
  • • 300 de grame de perje uscate şi desamburite
  • • 500 de grame de bame
  • • 300 ml suc de roşii
  • • 2 felii de lămâie
  • • 1/2 legătură de pătrunjel
  • • 1/2 linguriţă de piper roşu
  • • 1/2 linguriţă de turmeric
  • • un vârf de cuţit de cardamom
  • • un praf de sare

Mod de preparare

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul. Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul.
Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin. Adăugaţi bamele, un praf de sare, sucul de roşii şi lăsaţi ingredientele să fiarbă 10 minute. Adăugaţi perjele uscate şi mai lăsaţi ingredientele 5 minute la fiert.
Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome. Aşezaţi mancarea în farfurii şi adăugaţi sucul de lămâie peste ingrediente.
Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj