Ardei Umpluti cu Orez si Ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 230 g orez;
  • 3 cepe;
  • un morcov;
  • un borcan cu ciuperci taiate (280 g) ;
  • o lingura bulion;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • o lingura de marar uscat;
  • 3-4 linguri ulei;
  • sare;
  • 400 ml apa
  • In plus:
  • 14 ardei grasi;
  • 1-2 linguri faina;
  • apa, cat sa acopere ardeii;
  • o lingura bulion;
  • sare;
  • o legatura de patrunjel

Mod de preparare

Orezul se spala in 2-3 ape si se pune intr-un tuci cu uleiul si putina sare.

Cepele se curata de foi, iar morcovul de coaja. Se spala, apoi se toaca marunt la robotul de bucatarie si se pun langa orez. Se adauga ciupercile clatite cu apa rece si scurse, bulionul, boiaua de ardei dulce si mararul uscat. Se calesc toate, dupa care se adauga apa si se mai lasa la foc pana cand se umfla orezul. Se lasa sa se racoreasca.

Se curata ardeii de seminte, crestandu-i cu un cutit in jurul cozii, fara a-i taia pe jumatate. Se spala, se umplu cu compozitia din tuci, iar la final se formeaza un "capac" dintr-un strat subtire de faina. Ardeii umpluti se aseaza intr-o cratita, se pune apa cat sa ii acopere si se pun la fiert. Aproape de final, se adauga o lingura de bulion, se potrivesc de sare si se adauga patrunjel verde tocat.
Se mai adauga apa pe parcursul fierberii, doar daca este necesar.

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Pasta de post, din masline negre

Pentru un mic dejun de post, dacă v-ați săturat de zacuscă, brânză tofu și pateu vegetal, vă recomand această...

Pasta de post, din masline negre
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.