Varza cu Ciolan Afumat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o varza romaneasca (potrivita)
  • o bucata de ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe mici
  • 4 rosii mari
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper si boia
  • marar proaspat
  • cimbru

Mod de preparare

Luam cel mai bun cutit si taiem varza pe din doua, apoi cele doua jumatati le taiem tot pe din doua. Obtinem astfel patru bucati egale, pe care incepem sa le tocam de la varf spre cotor. Punem varza tocata intr-o tava sau intr-un vas mai mare, o presaram cu sare si folosindu-ne de maini o framantam.

Curatam ceapa, ardeiul si morcovii si le taiem sau le dam pe razatoare. Ciolanul afumat il taiem in bucati potrivite.

Calim ceapa, punem morcovii si ardeiul, apoi varza impreuna cu bucatile de ciolan si condimentam cu sare, piper, boia si cimbru. Adaugam si o cana cu apa. Lasam sa fiarba pe focul de la aragaz. Din cand in cand amestecam pentru a nu se prinde varza de vas.

Dupa 20 de minute dam la cuptor si mai lasam aproximativ 20 de minute. Si aici trebuie sa verificam ca varza sa nu scada si sa ramana fara lichid. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.
Intre timp dam rosii pe razatoarea mare si obtinem astfel sucul de rosii pe care il adaugam la varza. Lasam sa scada si daca este cazul mai condimentam.

Cand este gata presaram mararul proaspat tocat. Se serveste cu ardei iute.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj