Varza calita cu carnati de casa

Portii
6
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Este de preferat ca pregatirea carnatilor sa se realizeze cu cateva zile inainte de gatire.
  • Pentru varza calita ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • 2- 3 verze murate
  • 400 ml suc de rosii
  • 200 ml ulei
  • 8 bucati de carnati de casa
  • Pentru pregatirea carnatilor ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 1,5 kg fleica
  • mate pentru umplut
  • 300 gr usturoi
  • condimente dupa gust: sare, piper, ardei iute macinat, cimbru uscat

Mod de preparare

Procedam astfel:
Carnea tocata se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena. Se lasa la rece peste noapte, pentru a se intrepatrunde toate aromele.
Matele spalate si curatate bine se umplu apoi cu compozitia pregatita anterior.
Carnatii astfel obtinuti se lasa la uscat cateva zile, abia apoi se pot gati.

Cum pregatim varza calita?
Varza murata, daca este prea sarata, se asaza intr-un vas cu apa rece pentru cateva ore.
Se scurge de surplusul de apa/zeama murata, se toaca marunt, se stropeste cu ulei si se asaza intr-un vas de cuptor.
Se coace la o temperatura medie, amestecand ocazional.
Cand varza este bine patrunsa, se adauga sucul de rosii si se continua coacerea pana ce se rumeneste usor.

Carnatii, fiind proaspeti, se prajesc separat si se servesc alaturi de varza calita, cu mamaliguta calda si ardei iute!
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

O mancarica rapida si foarte gustoasa

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj