Varza Calita cu Afumatura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza acra mai mare (vreo 2 kg)
  • 300 gr kaiser in cazul meu
  • 500 ml suc de rosii
  • cimbru uscat
  • piper boabe
  • sare daca mai este cazul
  • foi de dafin

Mod de preparare

Desfacem varza frunza cu frunza si o punem un apa rece circa 30 de minute. Scurgem de zeama si tocam varza marunt, fideluta. Kaiserul se taie in felii mai maricele. Intr-un vas (al meu a fost de lut), punem un rand de varza, piper, cimbru, foi de dafin si jumatate din cantitatea de kaiser.

Punem restul de varza, kaiser si sucul de rosii. Deasupra punem restul de afumatura. Dam la cuptor circa 1 ora si jumatate, pana cand varza este patrunsa bine, iar afumatura capata un aspect crocant. Servim varza calda cu mamaliguta, sau painica dupa preferinta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu burata, mozzarella si rosii

 O salata foarte potrivita pentru o cina usoara. Mai ales ca duminica la amiaza am servit mancare mai consistenta....

Salata cu burata, mozzarella si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj