Tacos romanizat

Portii
8
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru tortillas:
  • 2 căni făină albă
  • 2 căni făină integrală
  • Zer călduț cât cuprinde
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutura:
  • 5 cartofi fierti, decojiti
  • 1 legatura ceapă verde
  • 200 grame ardei copti
  • 200 de grame cârnați picanti
  • 200 ml sos de muștar sau smantana pentru gatit plus o linguriță muștar
  • mix de condimente iuți
  • Sare, piper
  • Ulei de măsline
  • Boia dulce
  • 2 linguri sos de roșii
  • Pentru spanac:
  • 400 de grame spanac
  • Piper roșu
  • Unt
  • Ulei
  • Lapte
  • Apă
  • Sare
  • Piper
  • Marar
  • Pentru topping:
  • Cascaval razuit
  • Ardei iuți Jalapeno sau autohtoni
  • Pentru salată:
  • 1/2 varză albă
  • 1 ridiche neagră
  • 2 morcovi
  • Sare, piper,ulei, oțet
  • Sare

Mod de preparare

Această rețetă e una improvizată, proprie, perfecta pentru amatorii de " picanterii", adaptată stilului nostru românesc, mai degrabă decât mexican, de aici și denumirea...
Pentru început pregătim lipiile, rețetă proprie, total diferita de multe altele în care ies tari ca piatra, în sensul că amestecăm ingredientele uscate, le frământăm adăugând zerul cât încape, până avem un aluat neted și nelipicios.
Îl lăsăm să stea acoperit câteva minute, după care îl împărțim în bucăți egale și lipiile rezultate le prajim cate 2 minute într-o tigaie neaderenta unsa cu puțin ulei.
Le păstrăm acoperite cu un prosop de bucatarie.
Pentru umplutura, cartofii îi tocam cubulete, la fel și ardeii, carnatii felii. Ceapa o tocam mărunt și o calim în puțin ulei, până se înmoaie, adăugăm cârnații, apoi, restul ingredientelor, pe care le fierbem sub capac cca. 15 minute.
Spanacul îl sotam în unt și ulei, cu restul ingredientelor, puțină apă și lapte, până e fiert, apoi îl adăugăm peste restul umpluturii.
Pentru salată razuim legumele, le condimentam.
Servim tortillas cu umplutura, cascaval ras, felii de ardei iuți, încălzite, alături de salata de varză!
Poftă bună!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...