Această rețetă e una improvizată, proprie, perfecta pentru amatorii de " picanterii", adaptată stilului nostru românesc, mai degrabă decât mexican, de aici și denumirea...
Pentru început pregătim lipiile, rețetă proprie, total diferita de multe altele în care ies tari ca piatra, în sensul că amestecăm ingredientele uscate, le frământăm adăugând zerul cât încape, până avem un aluat neted și nelipicios.
Îl lăsăm să stea acoperit câteva minute, după care îl împărțim în bucăți egale și lipiile rezultate le prajim cate 2 minute într-o tigaie neaderenta unsa cu puțin ulei.
Le păstrăm acoperite cu un prosop de bucatarie.
Pentru umplutura, cartofii îi tocam cubulete, la fel și ardeii, carnatii felii. Ceapa o tocam mărunt și o calim în puțin ulei, până se înmoaie, adăugăm cârnații, apoi, restul ingredientelor, pe care le fierbem sub capac cca. 15 minute.
Spanacul îl sotam în unt și ulei, cu restul ingredientelor, puțină apă și lapte, până e fiert, apoi îl adăugăm peste restul umpluturii.
Pentru salată razuim legumele, le condimentam.
Servim tortillas cu umplutura, cascaval ras, felii de ardei iuți, încălzite, alături de salata de varză!
Poftă bună!
Ciorba de perisoare este printre preferatele noastre. De aceasta data diferenta a fost data de mixul de carne pui+...
Ciorba de perisoareEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj