Stufat de iepure

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2 kg carne de iepure
  • -100 ml vin
  • -2 linguri pasta de tomate
  • -10 fire ceapa verde
  • -10 fire usturoi verde
  • -sare dupa gust
  • -1 lingurita piper boabe
  • - foi de dafin
  • -1 lingurita de chilli
  • - piper de cayenne
  • -50 ml ulei

Mod de preparare

Se pune intr-un vas, vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou.
Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc in uleiul ramas de la prajirea carnii.
Intr-un vas mai mare, se pune pasta de tomate, circa 500 ml apa si se omogenizeaza; peste compozitie se adauga carnea si ceapa, se amesteca usor si se toarna totul intr-o tava, se orneaza cu felii de rosii si se da totul la cuptor, la foc potrivit pentru circa o ora. Cand zeama a scazut, este semn ca stufatul nostru este gata. Se serveste cu mamaliguta calda.

Sa aveti pofta dragilor!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.