Slanina se sareaza din abundenta si lasam sa stea asa cateva ore bune. Eu de obicei o las de la o zi la alta.
Se scutura de sare si se pune la fiert in apa fierbinte la care adaugam: piper boabe, foaie de dafin, usturoi 1 capatana si se lasa la fiert la foc mic.
Incercam cu furculita si cand aceasta patrunde usor slanina este fiarta. Gustam daca slanina este destul de sarata, daca nu mai adaugam sare in apa.
Dupa ce ne asiguram ca este fiarta luam oala de pe foc si lasam pana se raceste. Se scoate slanina se lasa la zvantat se freaca cu usturoi pisat si se presara din abundenta cu boia. Se pastreaza la rece in frigider sau congelator daca avem prea multa.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.