Sarmale de Craciun

Portii
13
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aprox 700 g carne tocata;
  • 1 pahar cu orez;
  • 1 pahar cu apa;
  • 2 cepe mici;
  • 1 varza alba murata;
  • 3 linguri bulion;
  • Condimente:
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • boia de ardei dulce;
  • Optional:
  • sunca

Mod de preparare

Sfat! Este bine ca varza murata sa se lase intr-un castron cu apa rece cu o seara inainte.

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa.
Se amesteca bine carnea tocata cu orezul, ceapa, apa (pentru a le face moi, pufoase), condimentele si 1 lingura cu bulion.
Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.

Pe fundul unei cratite adanci se pune un strat de sunca taiata feliute. Puteti unge cratita cu untura sau ulei, daca nu aveti sunca. Apoi se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, iar la ultimul rand lasam un loc in mijloc in care vom pune alte 2 linguri cu bulion. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.
Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.

Se servesc cu mamaliga calda.

Timp total: aprox 4h 30min
Portii: eu am obtinut 52 de sarmalute, deci aprox 13 portii

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/sarmale-de-craciun-2016.html

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere, pere si bezea

Chiar daca sunt in vacanta, vremea rea isi spune cuvantul si nu ma pot impotrivii ei...asa ca daca fructe sunt din abundenta...

Prajitura cu mere, pere si bezea
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj