Carnea de rata se spala apoi se unge cu usturoiul razuit, sare , cimbru si piper si se lasa pentru 2-3 ore sa intre condimentele in ea. Daca timpul permite ar fi bine sa stea asa peste noapte. Dupa ce a stat cu condimentele, se adauga vinul, uleiul ( jumatate din cantitate) si apa si se intoduce la cuptor pentru 2 ore cu pielita in jos., acoperind tava cu o folie de aluminiu. Dupa o ora dse intoarce carnea cu pielea in sus iar inainte cu 15 minute de a fi gata se ia folia pentru a se rumeni.
Intre timp ce carnea sta la cuptor securata capatana de varza de frunzele uscate si se taie marunt din cutit sau la un robot. Se spala varza taiata cu apa apoi se lasa sa se scurga de surplusul de apa si se pune la calit in cealalta jumatate de uei sub capac amestecand tot la 3-4 minute pana cand toata varza este inmuiata. Chimenul se macina si se adauga si el peste varza impreuna cu sarea si piperul dupa gust. Dupa ce varza s-a calit, se scot pulpele din tava, se pune varza si ea in tava, peste ea se pun pulpele si se mai lasa impreuna pentru inca 10-15 minute pentru ca varza sa absoarba toata grasimea lasata din carnea de rata.
Carnatii de casa sunt nelipsititi de pe masa oricarui roman, si daca te respecti trebuie sa faci unii extrem de gustosi....
Carnati de casaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj