Rata pe mix de varza

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 rata fiarta
  • 1 kg varza verde
  • 1 kg varza rosie
  • 1 varza mica murata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • 20 ml ulei

Mod de preparare

Intr-un vas de tuci se pune ulei si grasimea taiata de la rata inainte de a fi pusa la fiert,se adauga ceapa taiata marunt,morcovul ras,varza alba si rosie taiate fin,dupa ce s-au inmuiat se adauga sucul de rosii,pasta de ardei,1pahar cu apa,1lingurita cu sare apoi se lasa la fiert cu capac,amestecand mereu,20min.
Se adauga apoi varza murata taiata si ea fin,putin cimbru,usturoiul pisat,piper,se amesteca totul bine,se potriveste de gust,se rastoarna intr-o tava,deasupra se pune rata presata putin in varza,se acopera tava cu capac daca are sau folie de aluminiu apoi se lasa la cuptor 40min.
Dupa acest timp,se descopera tava si se mai lasa 10min sa se rumeneasca rata
Se serveste cu mamaliga si ardei iute!
Pofta buna!

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura