Rata cu fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • un piept de rata
  • sucul de la 3 portocale
  • un pahar ulei masline
  • sare, piper,rozmarin
  • o cana coacaze congelete sau caise confiate
  • un pahar vin rosu
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar(zeamil)

Mod de preparare

Facem o marinata din suc de portocale si cateva linguri ulei de masline, adaugam sare ,piper si putin rozmarin si punem pieptul de rata la marinat 24 ore in lichid, la frigider. Separat fierbem pe foc in oala, vinul, punem coacazele sau caisele, zaharul si dupa cateva clocote adaugam amidonul dizolvat un putina apa rece. Cand s-a ingrosat ,dam deoparte.scoatem pieptul de rata din marinata, il crestam pe partea cu grasime si-l prajim in putin ulei pe ambele parti, usor .Carnea se taie apoi felii subtiri pe un tocator, se asaza pe platou si se orneaza cu fructele pregatite in vin si felii de portocala cu frunze de menta deasupra .POFTA BUNA!
Se serveste calda cu un pahar de vin rosu sau roze alaturi.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.