Facem o marinata din suc de portocale si cateva linguri ulei de masline, adaugam sare ,piper si putin rozmarin si punem pieptul de rata la marinat 24 ore in lichid, la frigider. Separat fierbem pe foc in oala, vinul, punem coacazele sau caisele, zaharul si dupa cateva clocote adaugam amidonul dizolvat un putina apa rece. Cand s-a ingrosat ,dam deoparte.scoatem pieptul de rata din marinata, il crestam pe partea cu grasime si-l prajim in putin ulei pe ambele parti, usor .Carnea se taie apoi felii subtiri pe un tocator, se asaza pe platou si se orneaza cu fructele pregatite in vin si felii de portocala cu frunze de menta deasupra .POFTA BUNA!
Se serveste calda cu un pahar de vin rosu sau roze alaturi.
Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...
Desert biscuiti cu smantana fermentataAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.