Pui Regal

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 6 bucati file piept de pui
  • • 30 ml ulei de masline
  • • 1-2 frunze de dafin
  • • 1 ceapa mica
  • • 20 g praf de curry
  • • 1 g chimion
  • • 5 g paprika
  • • 2 catei de usturoi
  • • 10 g ghimbir macinat
  • • 200 g caise confiate
  • • 2 tulpini de telina
  • • 250 ml maioneza
  • • 250 ml iaurt simplu
  • • coriandru
  • • sare si piper negru

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 de grade C si puneti pieptul de pui intr-un vas (preferabil de yena).
Adaugati sare si piper si turnati putin ulei de masline.
Dupa ce puneti dafinul deasupra, dati la cuptor pentru 15 minute.
Incalziti restul de ulei intr-o tigaie si caliti ceapa si usturoiul pana se inmoaie.
Adaugati praful de curry, chimionul, paprika si ghimbirul si mai lasati pe foc cca 5 minute, amestecand.
Luati de pe foc, adaugati caisele, telina, maioneza si iaurtul si potriviti de sare si piper, daca este nevoie. Taiati puiul cuburi si amestecati-l cu sosul pregatit. Garnisiti cu telina si coriandru.
Se poate servi cu paste sau ca umplutura pentru un sandvis.
Totodata, puteti amesteca totul cu salata verde si servi ca atare.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paine- Felii cu branza si usturoi

Ce poate fi mai bun decat o paine facuta in casa? Iar daca la paine mai adaugi si ceva branzica proaspata de vaci(facuta tot...

Paine- Felii cu branza si usturoi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj