Pui manastiresc

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 1 kg carne de pui
  • • 50 g unt
  • • 2-3 cepe potrivite
  • • 2-3 catei de usturoi
  • • 250 g ciuperci
  • • 200 g costita afumata
  • • 500 g smantana
  • • 1 pahar de vin alb
  • • 2-3 galbenusuri de ou
  • • cateva boabe de piper
  • • cimbru
  • • sare

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie carnea de pui, in bucati mai mici.
Se rumenesc bucatile de pui in unt, se scot si se pun deoparte. In untul ramas, se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa, se stinge cu putina apa sau supa de legume, se pune puiul inapoi, se adauga usturoiul tocat fin, piper, cimbru si se sareaza dupa gust.
Se acopera si se lasa la fiert 15-20 min. Se toarna smantana si se mai lasa cateva clocote.
Separat, se inabuseste in unt costita taiata felii. Se adauga vinul si se fierbe pana cand costita s-a fragezit. Ciupercile se trag un clocot.
Intr-un vas adanc (preferabil de lut smaltuit), se asaza in straturi alternative, feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat, se pun ciupercile, se adauga smatana ramasa de la pui si se pregateste din zeama in care a fiert costita un sos.
Se amesteca zeama de la costita cu trei galbenusuri batute si se toarna peste ciuperci.
Se da la cuptor pentru 30 min, pana se leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!
PS: Acest preparat trebuie consumat cu moderatie, deoarece are foarte multe calorii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Bunatati pentru colindatori Am facut turta dulce si anul acesta si mi-a placut tare mult cum a iesit. Am fost incantata si...

Turta dulce decorata cu royal icing
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj