Pui in Ulei

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pieptul si pulpele de la un pui
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 morcovi (facultativ)

Mod de preparare

- curatati si spalati carnea de pui
- puneti intr-o oala sub presiune (minune, kukta) canea cu sare, usturoi (catelul curatat si lasat intreg sau chiar numai spalat si necuratat) piperul, dafinul si morcovii curatati, spalati si lasati intregi
- varsati deasupra uleiul fara cam de inaltimea carnii fara insa sa o acoperiti
- inchideti oala cu capacul si puneti sa fiarba la foc mic cca 30 minute de cind fluiera sau se ridica siguranta (depinde ce oala aveti)
- raciti oala ca sa se poata deschide capacul si verificati carnea daca este sau nu coapta bine, daca nu inchideti oala si mai alsati pe foc ...
- cind carnea va fi coapta /fiarta in ulei o scoateti din ulei si o dezosati apoi puneti bucatile de carne intr-un vas de sticla (Jena, Pirex sau chiar intr-un borcan incapator) si varsati deasupra uleiul cu toate ingredientele. Inchideti capacul vasului sau acoperiti cufolie de plastic transparenta si lasati minim 12 ore / o noapte in frigider
- incalziti carnea cu sosul inainte de a servi
* serviti cu mamaliga, cartofi sau chiar puteti mixa in robot / trece prin masina de tocat carnea pe care sa o ungeti apoi pe piine sau umple sandvisuri

* uleiul ramas il puteti folosi la un alt preparat, avantajul este ca acest ulei nu este prajit chiar si carnea pare fiarta desi gustul si aroma este cea a unei fripturi

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

  Încearcă această rețetă delicioasă de borș de spanac cu smântână, ușor de preparat și...

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.